Statlige lån som skal hjelpe unge og vanskeligstilte inn på boligmarkedet brukes til å betale dyr og trøblete kredittkortgjeld, skriver Dagens Næringsliv.

Det synes Husbanken er helt i orden.

– Startlån er et boligsosialt virkemiddel. Det kan brukes til kjøp av bolig, tilpasning av bolig og refinansiering. Dersom kommunene vurderer det som en god løsning, kan startlån brukes til refinansiering av dyre lån for at søkeren skal kunne beholde boligen, sier avdelingsdirektør Are Martin Sauren i Husbanken til avisen

Hver femte kommune med 4000–10.000 innbyggere oppgir at de dekker kredittkortgjeld i endel tilfeller.

Velstående vanskeligstilte
Husbanken og kommunen er ifølge DN også en tålmodig kreditor. Betalingstrøbbel møtes gjerne med avdragsutsettelse og forlengelse av lånets løpetid.

Dagens Næringsliv har de siste dagene fortalt hvordan ordningen med startlån fra Husbanken praktiseres.

Kommunene som administrerer utlånene på Husbankens vegne viser seg å låne ut til folk med gode inntekter og til stadig dyrere boliger, og folk med inntekter på over én million kroner har fått tildelt startlån det siste året.

Les også: «Vanskeligstilte» tjener stadig mer


Slik tjente han 250.000 på ett år med startlån

Rødgrønn boligboble (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.