Optikere frykter flere barn med synsproblemer. Flere eksperter mener barn må få tilgang på nettbrett i barnehagen for å utjevne forskjellene og få nødvendig digital kompetanse.

– Nærsynthet er i ferd med å bli et sofagrissyndrom blant barn, sier Erik Robertstad, optometrist og talsperson for optikerkjeden Interoptik til Aftenposten.

Samme avis skrev tidligere i uka at en undersøkelse viser at 29 prosent av barnehagene har tilgang til nettbrett. Samtidig viser en annen undersøkelse at åtte av ti barn har tilgang til nettbrett hjemme. Andelen barn som har egne nettbrett øker dessuten raskt, viser TNS Gallups undersøkelse Mediebarn 2014.

Ifølge Robertstad opplever optikerne at stadig flere barn har synsproblemer, og at pasientene blir yngre og yngre. Å utvikle teknologiske ferdigheter er vel og bra, men Robertstad oppfordrer til bevisst regulering av bruken:

– Barn som er mye utendørs, reduserer risikoen for å bli nærsynt, sier Robertstad.

Professor Anna Midelfart ved Institutt for nevromedisin ved NTNU sier det så langt ikke finnes vitenskapelig grunnlag for å si at man blir nærsynt av nettbrett.

Les også:
- I USA bør du nesten gå konkurs flere ganger før du lykkes
Kantinematen er laget av stjernekokker og studentene har vin som valgfag
- Dette er faktisk grunnen til at hun er statsminister (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.