Regjeringen har fremmet forslag om tilleggsbevilgninger for til sammen 77,5 millioner kroner for å dekke kostnader ved håndteringen av terrortrusselen mot Norge i sommer.

Store politi- og forsvarsressurser ble satt i sving i sommer etter at PST fikk melding om en konkret terrortrussel mot Norge.

– Dette har jo en kostnadsside. Proposisjonen som vi fremmet i dag dekker de vesentligste ekstrautgiftene, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår han tilleggsbevilgningene i årets statsbudsjett. De vil gi 61,3 millioner kroner til politiet, 4,6 millioner kroner til PST og 7,5 millioner kroner til forsvaret for å dekke ekstrautgiftene, blant annet knyttet til overtid, reiseutgifter og tilbakekalling av personell fra ferie.

– Som vi varslet i sommer fremmer vi nå forslag om tilleggsbevilgninger slik at den økte beredskapen ikke skal gå ut over ordinær virksomhet, sier Jensen.

Les også:
Kina jakter på norsk olje
Statoil tar storjafs i Australia
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.