Arbeiderpartiet vil i sitt forslag til statsbudsjett for 2015 øke eiendoms- og formuesskatten, men rører ikke arveavgiften.

Arbeiderpartiet vil øke skattetrykket med 10 milliarder kroner sammenlignet med kuttene Solberg-regjeringen gjorde i fjor og har foreslått i år, skriver Aftenposten.

– Vi reverserer skatte- og avgiftskuttene tilbake til nivået skattene var på da vi gikk av i 2013. Det var dette vi gikk til valg på, og vi mener det er et riktig skattenivå som gir rom for nødvendige nye velferdsløft, sier partiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen til avisen.

Eventyrlig oppslutning

Hun representerer et parti som strutter av selvtillit. Etter at regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett 8. oktober, har Ap hatt eventyrlig oppslutning på meningsmålingene og ligget både like over og under 40 prosent.

For Frp og Høyre har målingene vært trist lesning.

Regjeringen selv står disse dagene midt i krevende budsjettforhandlinger med støttepartiene Venstre og KrF.

Selv om noe av det første Solberg-regjeringen gjorde i fjor høst var å fjerne hele arveavgiften, velger Ap i sitt alternative budsjett å la dette kuttet bli stående.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Venstre frir til Frp med lavere bilavgift

 
Venstre-leder: – Vi har kastet bort en hel uke