– Jeg opplever at vi ikke egentlig har kommet i gang med reelle forhandlinger. Det har ikke vært noe på bordet som vi kan gå videre på, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagens Næringsliv.

– Men regjeringspartiene sier at de har beveget seg fra et tilbud på 2,2 milliarder til 5-6 milliarder?

– Det er like smart som å si at vårt alternative budsjett er å flytte på 71 milliarder kroner. Det er veldig kreativ regning, må jeg si, konstaterer hun.

Selv har hun ikke deltatt direkte i forhandlingene, men sammen med partilederkollega Knut Arild Hariede, har hun blitt løpende orientert.

Mot brudd

KrF og Venstre møtte regjeringspartiene til et nytt forhandlingsmøte i dag formiddag. Allerede etter en halv time kom partene ut igjen. Det var lite å være enige om.

– Hvis vi skal komme i havn med disse budsjettforhandlingene, må noen gjøre noen skikkelige grep for å få til noe - for å gjenskape troen på regjeringsprosjektet, sier Venstres leder.

Hun understreker at det er lite i det tilbudet som ligger på bordet som gir grunn til optimisme for at den gode tonen en gang var mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre skal komme tilbake.

Høyere nivå

På grunn av den fastlåste situasjonen som Venstre-lederen beskriver, ligger det nå an til at forhandlingene løftes fra partenes finanspolitikere og opp til parlamentarisk ledernivå, s Går mot budsjettbrudd .

Les også på DN.no

- Jeg forventer at Nav leverer  

Norsk Tipping får refs av Riksrevisjonen

Norsk olje og gass: Nå passeres toppen

- Rubelen i ferd med å kollapse  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.