Samferdselsministeren møter torsdag representanter for kollektivselskapene i de største byene og drosjenæringen for å drøfte utfordringene med at stadig flere velger elbil som framkomstmiddel. Folk fra kollektivnæringen har uttrykt bekymring over dårligere framkommelighet i kollektivfeltene etter den kraftige økningen av elbiler som også har rett til å kjøre i dette feltet.

– Det er bekymringsfullt dersom konkurranseevnen til kollektivtrafikk svekkes, skriver Solvik-Olsen i invitasjonen.

Under møtet, som vil finne sted i departementet torsdag, vil statsråden også ha en diskusjon rundt mulighetene for å etablere samkjøringsfelt. Han trekker fram at det sitter få personer i norske biler, på en måling fra 2005 varierte det fra et snitt på 1,14 på arbeidsreiser til 1,94 på følge- og omsorgsreiser.

– Dette betyr at det særlig i rushtidene, men også ellers i døgnet er mye ledig setekapasitet som ikke blir utnyttet. Om en klarer å utnytte deler av denne kapasiteten ved å få flere til å kjøre samme bil, kan dette redusere køproblemene og utslippet fra veitrafikken, skriver Solvik-Olsen videre i møteinvitasjonen.

Les også på DN.no i dag:
- Vi savnet sentralbanken igår
- Norsk økonomi går inn i en mer usikker tid
Dyrere å realisere Spania-drømmen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.