Professoren ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitet i Bergen er ikke overrasket over avtalen, som han altså men er «den typiske svenske måten å gjøre det på». Samtidig sier han til NRK at avtalen mellom den svenske regjeringen og den borgerlige alliansen ikke er uten risiko.

– Det Sverigedemokratene nå kommer til gjøre er selvfølgelig å si at de er det eneste virkelige opposisjonspartiet i landet, at opposisjonen i virkeligheten samarbeider med regjeringen, mener professoren.

– Det kommer selvfølgelig til å være den retorikken de kommer til å legge seg opp mot i denne situasjonen.

Sverigedemokratene og Vänsterpartiet er ikke med på den såkalte desemberavtalen om hvordan Sverige kan styres av en mindretallsregjering.

Les også:
Dette koster én euro og én dollar i 2015
Avlyser rubelkrisen
Slik oppsummerer Siv Jensen året som gikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.