Næringsminister Monica Mæland (H) får foreløpig ikke fullmakten hun har bedt om til å selge Flytoget.

Det bekrefter Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg overfor DN.

– Spørsmålet blir utsatt inntil regjeringens jernbanereform kommer, sier Korsberg.

Det var i eierskapsmeldingen, som ble lagt frem i juni ifjor at Høyre/Frp-regjeringen varslet økt nedsalg av statlig eierskap. Stortingets næringskomité avgir sin innstilling torsdag.

De mest omstridte nedsalgene er Kongsberg Gruppen og Telenor, der regjeringen ber om fullmakt til å selge seg ned mot 34 prosent eierandel, og Flytoget, der regjeringen ønsker fullmakt til helt eller delvis nedsalg. Arbeiderpartiet har gått kraftig ut mot planene om nedsalg.

Tirsdag skrev Klassekampen at stortingsflertallet sier nei til å gi regjeringen Stanser nedsalget i Kongsberg-gruppen nå. Bakgrunnen er at selskapet produserer militært materiell, og Norge mangler foreløpig et lovverk som sikrer at denne teknologien kommer på feil hender.

Nå er det altså klart at Mæland heller ikke får fullmakt til å selge Flytoget i denne omgang, men må vente til jernbanereformen legges frem.

- Det er ikke noe problem for Frp. Det er ikke lenge til. Regjeringen arbeider med dette, sier Korsberg.

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.