– Men jeg har ikke tid til å være redd. Min jobb som leder av Det Mosaiske Trossamfund er å sørge for at det fortsatt er jødisk liv i Norge. Det arbeidet fortsetter allerede i morgen, sier Ervin Kohn til NTB.

Han mener det ikke må krisemaksimeres etter angrepene i København. Lørdag ble et seminar om ytringsfrihet angrepet, etterfulgt av skyting ved en synagoge i sentrum. To sivile, pluss den antatte gjerningsmannen, er drept.

– Vi må ikke stigmatisere muslimer eller andre. Etter det Anders Behring Breivik gjorde i 2011, gikk ingen rundt og var redde for hvite nordmenn. Samme holdning må vi fortsette med, understreker Kohn.

Han mener likevel det er tid for å ta innover seg at jødene er en minoritet som er et utsatt mål. Samtidig er han trygg på at det jødiske samfunnet i Norge blir godt beskyttet.

– Politiet har ansvaret for vår sikkerhet. Samtidig skulle vi gjerne hatt kontakt med PST, fordi de gir signaler til politiet om deres beredskap.

Overfor Nettavisen uttaler PST at det ikke er deres, men politiets oppgave å pleie kontakt med publikum.

 

LES OGSÅ: LO-sjefen avblåser lønnsfest

Nytt mattekurs skal løfte norske lærere i turbofart

Vil slippe til utenlandske matkjeder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.