I september i fjor slo Borgarting lagmannsrett fast at Norsk Transportarbeiderforbunds (NTF) boikottaksjon fra mai var lovlig. Holship anket til Høyesterett, som besluttet at anken kunne fremmes der.

Advokat Nicolay Skarning som representerer Holship og Bedriftsforbundet, sier til NTB at Høyesterett mandag bestemte at saken skal sendes til EFTA-domstolen.

Stridens kjerne er kravet fra LO og NTF om at Holship slutter seg til rammeavtalen for losse- og lastearbeidere. Denne gir fortrinnsrett til NTF-organiserte havnearbeidere.

Holship vil på sin side bruke egne ansatte til dette arbeidet.

– Vi mener havneorganiseringen i Norge, med fortrinnsrett til havnearbeid for ett forbund i LO, er et form for monopol som er i strid med EØS-avtalen artikkel 31, 53 og 54, sier Skarning.

– Vi er derfor tilfreds med at saken skal behandles i EFTA-domstolen i Luxembourg til høsten.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.