Seniorrådgiver Terje Gjertsen i Stiftelsestilsynet bekrefter gjenåpningen overfor Vårt Land.

Bakgrunnen er en sak mot en tidligere prest og Betanien-leder, som i februar ble dømt til tre års fengsel for å ha underslått 15,8 millioner kroner fra stiftelsen.

Styret i Stiftelsen Betanien Bergen (SBB) bestilte selv en granskningsrapport om saken. Rapporten viser at styret drøftet ordninger som kunne løse saken i minnelighet og hemmelighet. Styret brukte også nesten ett år på å avgjøre at de ville politianmelde saken etter at de ble gjort kjent med underslaget.

Etter at styret orienterte Stiftelsestilsynet om underslaget, ble det opprettet tilsynssak. Denne ble avsluttet i desember i fjor, og det ble konkludert med at styret ikke hadde opptrådt klanderverdig i saken.

Gjertsen sier at tilsynet nå har fått oversendt et brev som de tillitsvalgte ved SBB har sendt til styret i stiftelsen. Han bekrefter overfor avisen at det i brevet kom fram informasjon som talte for gjenåpning av tilsynssaken.

I brevet viser de tillitsvalgte til forhold som de mener taler for at dagens Betanien-styre trekker seg.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.