Det skal være resultatet etter at stortingsgruppene til regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF onsdag har kommet til enighet om nye elbil-regler, erfarer NRK.

For å lokke folk til å kjøpe utslippsfrie biler, har elbilister fått en rekke fordeler, men noen av disse står nå for fall. Det skal ikke lenger være et nasjonalt krav om at de skal få bruke kollektivfeltet. Det samme gjelder bompengeunntaket. Det kan i stedet bli fylkeskommunene som skal bestemme om disse privilegiene skal beholdes.

Flere steder i landet har det oppstått debatt om hvorvidt elbilene er blitt så mange at de hindrer kollektivtrafikken, særlig inn til og i de større byene. Køer i kollektivfeltet gjør det mindre attraktivt å velge miljøvennlig i stedet for å pendle med bensin- eller dieselbil.

Les også:
- Ser ingen ende på boligprisveksten
Her har boligprisene steget mest - og minst de siste årene
Mistet jobben to ganger på ett år: - Er vant til å bli oppsøkt til ny jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.