Det ble fullført 45.000 utdanninger ved norske universiteter og høyskoler i studieåret 2013/14. Det er 3.000 flere enn året før. Kvinneandelen var 61 prosent.

I mange år har det vært flere kvinner enn menn som har fullført utdanning på lavere og høyere nivå, og nå er kvinnene også i ferd med å fullføre flest doktorgrader, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Kvinner sto bak 63 prosent av fullførte utdanninger på lavere nivå og 58 prosent på høyere nivå.

På doktorgradsnivå ble over 49 prosent av forskerutdanningene fullført av kvinner. Nyere tall fra Norsk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) viser imidlertid at kvinnene var i flertall blant dem som tok doktorgrad i kalenderåret 2014.

Blant ordinære heltidsstudenter var det 55 prosent som oppnådde normert studieprogresjon på 60 studiepoeng eller mer i studieåret 2013/2014. Det er en liten økning fra året før.

Les også:
12 år etter reformen er problemet fortsatt like stort

Flyttet fra Champagne for å lage musserende vin i Tyskland
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.