Det er flertall på Stortinget for å forsøke en ordning med såkalt egenbosetting av flyktninger.

Arbeiderpartiet var sterke motstandere av ordningen da saken ble behandlet forrige gang, i 2002, men partiet har nå snudd, melder NRK.

– Fordelen med et slikt system er at enkeltindivider selv kan finne både bosted og arbeidsgiver. Det sparer byråkratiet for mye arbeid, og de kan bruke ressurser på dem som trenger mer hjelp, sier partiets innvandringspolitiske talsmann Eirik Sivertsen.

Ordningen blir praktisert i Sverige og betyr at flyktningene slipper å vente på at et asylmottak til en kommune sier seg villig til å ta seg av dem, slik det er i det norske systemet. Dermed søker ofte flyktninger til de kommunene og bydelene hvor de allerede har venner, bekjente og familier.

Her hjemme støttes ordningen også av SV, samt regjeringens samarbeidspartier Venstre og KrF.

Men ordningen har vært omstridt i Sverige ettersom egenbosetting av flyktninger har ført til gettolignende tilstander og bydeler der ni av ti er innvandrere.

– Erfaringene fra Sverige har ikke bare vært positive, så det er viktig å ta høyde for hva som har gått galt der når vi skal vurdere det samme i Norge, sier André Skjelstad, innvandringspolitisk talsperson i Venstre.

 

Les også: -Når blodårene begynner å synes på magen, da er du tynn

Ugland selger rekordeiendom ved sjøen

Omfattende dataflytting var vellykket

Selger gratissykler på finn(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.