– Det er utrolig at i det 21. århundret er det fortsatt 59 millioner barn som ikke har tilgang til grunnskole. Det er 1 million flere enn i fjor, sa Brende.

Budskapet fra utdanningskonferansen er klart, fastholdt han: Finansieringen av utdanning i verden må økes slik at alle barn får gå på grunnskole.

En egen satsing er også nødvendig i krise- og konfliktområder, supplerte Gordon Brown, som satt ved siden av Brende på den avsluttende pressekonferansen. Den tidligere britiske statsministeren er i dag FNs spesialutsending for global utdanning.

– Det er generell enighet nå om at vi må ha et humanitært fond for skolegang i kriseområder, sa Brown.

Han viste til at det spesielt er i krise- og konfliktområder barn fratas muligheten til å gå på skole. Bekymringen gjelder blant annet de mange barna som har måttet flykte fra krigen i Syria.

Les også:

- Jeg hadde håpet at ingen skulle blil dømt

Bygger solkraft for 2,5 milliarder i Pakistan  

Se DNtv:

Her dør trærne som følge av historisk tørke
Trær må rives fordi de dør ut i Los Angeles.
01:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.