I Bergen og Oslo utgjør køståingen henholdsvis 16 og 15 prosent av reisetiden på såkalte hverdagsreiser, opplyser NAF til NRK.

Mandag starter organisasjonen den landsomfattende kampanjen «Kampen om tiden».

- Enormt med tid på å komme fram

– Tidsklemma gjelder mange, og en av årsakene er samferdselssituasjonen. Trafikanter brukar i dag enormt med tid på å komme fram, enten det er jobb eller fritid, sier Thor B. Jåsund, som leder samferdselspolitisk komité i NAF avdeling Stavanger og omegn.

– Gjennom kampanjen skal vi vise hvor tiden går tapt i trafikken og komme med konkrete løsninger, sier Jåsund. Samkjøring, kollektivreiser, sykling og fleksibel arbeidstid er noen forslag, men Jåsund understreker at myndighetene må ta de rette grepene for at trafikantene skal kunne velge riktig.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Stengt tunnel har gitt miljøbyks i Oslo

 
Bilen koster over to millioner. Skal du ha radio som virker etter 2017 koster det 3270 kroner til