– Russland har ingenting med den norske flyktningstrømmen å gjøre. Norge er for snille, og derfor strømmer det til med asylsøkere, sier Russlands generalkonsul i Kirkenes.

Ifølge nordområdenettstedet High North News avviser generalkonsul Sergej Sjatunovskij-Bjurno at Russland bevisst sender asylsøkere mot Norge.

– Hvis noen vil dra til Norge, hvordan skulle vi stoppe dem. Hvis folk som oppholder seg i Russland vil dra til Norge og søke asyl, er ikke det noe vi kan hindre, sier han.

Sergej Sjatunovskij-Bjurno peker på at Russland har sine egne flyktninger å ta hånd om. Bare i Murmansk alene bor det 6.000 flyktninger fra Ukraina.

Generalkonsulen påpeker også at å stenge grensen ved Storskog vil være uheldig for grensesamarbeidet.

– Det er ingen god idé å stenge grensen. Det er selvsagt Norges rett å gjøre det, men hvis du stenger grensen for alle, hva vil da skje med næringslivet i grenseområdet? Hva med dem som har familie på begge sider av grensen? Hva med kultursamarbeidet, idrettssamarbeidet? Hva vil skje med hele Barentssamarbeidet, spør han i High North News.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Ny ukerekord for asylsøkere til Norge

Midelfart kjøpte Kid-aksjer

Snapchat tetter Facebook-gapet

Se DNTV: De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene

De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene
Kaffesmakerne Roger Wilhelmsen og Tore Flåten hos Joh. Johannson Kaffe blir aldri lei den sorte drikken.
02:29
Publisert: