Investor Bjørn Rune Gjelsten har klart det hverken oppkjøpsfondet IK Investment Partners og DNB ikke fikk til, å forvandle Kid Interiør fra å være en katastroferammet gardinbutikk til å bli en lønnsom forretning.

Mandag i forrige uke gikk selskapet som har hovedkontor i Lier ved Drammen på børs til 31 kroner per aksje. Nå viser den ferske aksjonærlisten at hovedeier Gjelsten har fått med seg en rekke finanskjendiser på eiersiden.

Kosmetikkarvingene Celina og Hermine Midelfart har kjøpt aksjer til en verdi av vel ti millioner kroner og eier 0,77 prosent av Kid gjennom Midelfart Invest. Søstrenes investeringsselskap har også tidligere satset på handelsvirksomheter, og sikret seg ifjor 16,25 prosent av Godtlevert.no, som leverer matvarer og middagsoppskrifter på døren.

– Selskapet ligger noe utenfor våre mer tradisjonelle, noterte, finansielle plasseringer, men var et såvidt spennende og innovativt forretningskonsept, etablert av gründere med en sterk historie og bakgrunn, at vi slo til da denne unike muligheten bød seg, skrev Celina Midelfart i en epost til DN den gang.

Les også: Investerer i middager

Celina Midelfarts investeringsselskap Midelfart Capital skrev ned aksjeposten i skjønnhetssatsningen Vami med 46 millioner til en krone ifjor. Midelfart Capital tapte i tillegg åtte millioner på salg av verdipapirer og gikk på en urealisert smell innen derivater i størrelsesorden 15,3 millioner. Samtidig fikk hun en urealisert aksjegevinst på vel syv millioner.

– Til tross for et godt resultat totalt sett i Midelfart Capital, er jeg ikke fornøyd med fjoråret. Vami-investeringen som ble foretatt i 2006–2007 har vært en katastrofe. Jeg tok også et tap i markedet som følge av fallet i oljesektoren, skrev Celina Midelfart i en epost til DN i sommer.

Les også: Skjønnhet ble katastrofe

Den ferske aksjonæroversikten fra Kid viser at miliardær Torstein Tvenge er tredje største eier med nesten fem prosent av aksjene personlig og gjennom et av sine selskaper. Kjell Inge Røkkes The Resource Group TRG as kontrollerer 2,89 prosent av aksjene og er med det sjette største aksjonær i Kid.

Block Watne-arving Lars Nilsens Lani Invest as er 11. største aksjonær med sine 1,29 prosent av aksjene i Kid. Også arvingene til skipsredere Petter C. G. Sundt Helene og Christian Sundt har kjøpt seg inn i Kid. Sundt as eier 0,93 prosent av aksjene, mens tidligere Skagen-direktør Harald Espedal sikret seg 0,79 prosent eierskap i Kid gjennom aksjeselskapet Espedal & Co. Stålinvestor Leif Hübert har sikret seg 0,55 prosent av gardinbutikken gjennom Mertoun Invest as.

Les også: Lavpris scorer høyest: Her er de største forbildene i varehandelen

Kid-kursen har vært oppe i 31,20 kroner per aksje etter børsnoteringen, men aksjen handles i skrivende stund for 30,20 kroner. Bjørn Rune Gjelsten hadde håpet å få mer for interiørbutikken enn 31 kroner per aksje, og ble selv sittende med 41,69 prosent av Lid-aksjene.

– Vi valgte å beholde en større andel selv når prisen ble i laveste del av prisintervallet. 31 kroner aksjen var en god pris å øke eierandelen og bli med videre på. Vi hadde uansett planer om å bli med videre og vil nå sitte med 42–49 prosent avhengig av en tilbakekjøpsavtale. Kid er et solid selskap vi har tro på, sa Gjelsten til DN før børsnoteringen.

Prisintervallet var satt fra 31 til 37 kroner aksjen.

– Er du skuffet over kursen på 31 kroner?

– Ja og nei. Vi registrerer at i markedet er det en usikkerhet rundt norsk konsum som har økt uke for uke. Dette gjelder ikke spesielt Kid, men også andre aksjer som er langt høyere priset, sa Bjørn Rune Gjelsten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.