Rederiet Color Line var saksøkt for å ha misbrukt sin dominerende stilling for å hindre konkurranse, men erstatningskravet på opp mot 1,3 milliarder kroner er foreldet, fastslår Oslo tingrett.

Selskapet Nye Kystlink mente Color Line hindret konkurranse på ferjeforbindelsene til Strömstad, blant annet ved å «snappe» et skip som Kystlink også var ute etter i 2003, skriver Sandefjords Blad.

Men både denne og flere andre påstander er foreldet, konstaterer Oslo tingrett. Det pekes blant annet på at selskapet (og dets forløpere) hadde både kunnskap og mulighet til å saksøke Color Line på et tidligere tidspunkt.

Nye Kystlink AS ble dømt til å betale Color Line 2 millioner kroner i sakskostnader. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Hollandes popularitet øker etter terrorangrep

Eksplosjon på T-banen i Istanbul

Treningssentre legger om til lavpris

Se DNTV: Mekket suksess med sekstimersdag

Mekket suksess med sekstimersdag
De ansatte på Toyota Center Göteborg har jobbet sekstimersdag i 12 år. Både livskvalitet og arbeidsmoral skal ha økt, og selskapet tjener mer med to skift og lengre åpningstid.
01:38
Publisert: