I år 2000 jobbet det 98 byråkrater i Justisdepartementets lovavdeling, som den gang ivaretok styringen av politiet. I dag jobber til sammen 379 personer – 54 i departementet og 325 i Politidirektoratet (POD) – med å styre politiet, skriver Bergens Tidende. Ute i politidistriktene er det mange som er skeptiske.

– Det er et kjempeparadoks at direktoratet øker staben kraftig ved å hente folk fra politidistriktene. Når de blir større, produserer de flere krav til politidistriktene. Men de har ikke fått større ressurser, sier en anonym politileder til BT.

Fra 2003 til 2015 har Politidirektoratets budsjett vokst fra 84 til 242 millioner kroner. I fjor brukte direktoratet i tillegg 184 millioner kroner på eksterne konsulenter. Fagdirektør for strategi og virksomhetsstyring i POD, Frede Hermansen, sier økningen har vært nødvendig. Han sier flere rapporter har vist at direktoratet ikke har «tatt sin rolle og levert god nok verdi».

– Med bakteppet om at man i liten grad har hatt kapasitet til å gjøre jobben på viktige områder, var det ikke noen annen mulighet enn å gjøre noe med det ved å styrke Politidirektoratet, sier han.

Les også: Søkkrik investor kjøpte Monsen Røkke-leilighet

- Jeg har hatt en tendens til å se på innvandrere som sosialklienter på utplassering fra Nav

Vil merke svakere krone

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjokolade for klima:

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert: