- I en ny undersøkelse svarer 3 av 4 spurte at informasjonen som offentliggjøres på de offentlige søkerlistene ikke gir noen selvstendig trygghet for at ansettelsesprosessene har foregått på riktig måte. Dette står i sterk kontrast til formålet bak lovens bestemmelser om åpne søkerlister, skriver Virke og HR Norge i en pressemelding.

De to organisasjonene har sammen gjennomført en spørreundersøkelse blant personer som jobber med rekruttering av ledere og mellomledere til offentlig sektor.

De mener regjeringen må se på ordningen og finne en bedre løsning.

- Undersøkelsen avdekker at hele 65 prosent av de spurte har opplevd at gode kandidater har trukket seg eller latt være å søke fordi navnet deres vil bli offentliggjort, sier daglig leder Even Bolstad i HR Norge i pressemeldingen.

I den samme undersøkelsen svarer seks av ti at ordningen med offentlige søkerlister er et problem for rekruttering av ledere.

- Vi har avdekket en rekke tilfeller der åpne søkerlister medfører færre og mindre kvalifiserte søkere til ledige stillinger i offentlig sektor. Da Hadsel kommune i 2015 skulle ansette ny rådmann trakk alle søkerne seg da den offentlige søkerlisten skulle settes opp, sier direktør Alisdair Munro i Virke kunnskap og -teknologi.

Les også:
Satset én million på barnebursdager
Asia i dag: Slipper løs ulveflokk mot Disney i Kina
– Jeg tror det helt klart er en betydelig streikefare
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.