Det er ikke grunn til å frykte at kaffe er kreftfremkallende, ifølge forskere fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Kaffe har vært klassifisert som «mulig kreftfremkallende» siden forrige gjennomgang av forskningen ble gjort i 1991.

Studiene som har vært gjort siden da, tyder imidlertid ikke på at det er noen fare. Det konkluderer forskere i International Agency for Research on Cancer (IARC), som er underlagt Verdens helseorganisasjon (WHO).

Forskerne mener imidlertid det er en mulighet for at svært varm drikke kan fremkalle kreft – uavhengig av hva slags drikke det er snakk om.

Bekymringen knytter seg til drikke med en temperatur over 65 grader, noe som er varmere enn kaffe slik den vanligvis serveres i vår del av verden.

I Kina, Iran og Tyrkia er det tradisjon for å drikke blant annet svært varm te. Studier gjort i disse landene tyder på at drikke med en temperatur over 65 grader kanskje kan øke risikoen for kreft i spiserøret.

Les også: - Lett å miste grep om retningen i en verden med negative renter

Avslører skrekktall fra Ericsson

Gransker tips om at DNBs Vipps-konsulenter arbeider 14-16 timer hver dag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:

Hva er sannsynligheten for at Storbritannia går ut av EU?
DNs kommentator Bård Bjerkholt snakker om hva som kommer til å skje med britisk økonomi dersom de går ut av EU.
04:00
Publisert: