– Det er for tidlig å si noe konkret om beløp, men ut fra mengden henvendelser dreier det seg i alle fall om beløp på titalls millioner. Antakeligvis vil man kunne legge på en null til slutt for bransjen, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If, til NTB.

Lørdag førte et kraftig uvær til at det rant vann inn i kjellere over hele Oslo, Akershus og Buskerud. Biler ble stående fast, både under vann og i køer, tog sto stille og veier ble sperret.

Det ble målt 55 millimeter på Bygdøy på to timer, noe som skjer hvert 25. til 50. år.

Ut på formiddagen sa Brann- og redningsetaten i både Oslo og Asker og Bærum at de ikke hadde kapasitet til å hjelpe alle som ringte inn om oversvømmelser og ba folk ta kontakt med forsikringsselskapene sine.

Siden lørdag morgen har If skadeforsikring fått nærmere 900 henvendelser.

– Vi regner med at det også vil være stor pågang i dag, og vi oppfordrer de som har småskader og som har taklet den skaden greit selv å melde inn skaden på nett for at de med store skader skal kunne komme gjennom på telefon, sier Clementz.

If har oppbemannet tre skadesenteret i Norge, og et i Sverige for å kunne ta imot alle henvendelser.

Les mer på DN.no:

Ser «ingen lys i tunellen» for Kina  

Beste siden 2008: Båtsalget opp av bølgedalen dnPlus  (DN+)

Se DNs boligspesial: Norges mange boligmarkeder(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert: