Dagbladet skriver at det oppsto krisestemning i Frps stortingsgruppe da Høyre og Arbeiderpartiet hadde inngått avtale om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger. Gruppen var så misfornøyd med Høyre at det ble ytret ønske om å bryte ut av regjeringen.

Løsningen ble krav om nasjonal folkeavstemning om mottak av Syria-flyktningene, kommer det fram i boken «Frp – rett fra levra», som presenteres tirsdag. Forfatter er Gunnar Ringheim, som til daglig er journalist i Dagbladet.

Folkeavstemning

Daværende arbeidsminister Robert Eriksson sier i boken at han og nestleder Ketil Solvik-Olsen diskuterte situasjonen under en kaffepause, hvor Eriksson lanserte forslaget om folkeavstemning.

Solvik-Olsen sendte deretter en SMS med forslaget til første nestleder Per Sandberg, som støttet ideen og lanserte forslaget. Forslaget om folkeavstemning ble stemt ned i Stortinget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Siv Jensen: - Vår økonomiske politikk fungerer

 
Større valgfrihet dnPlus (DN+)

Nevrotisk Folkeparti dnPlus  (DN+)

Frp-Eriksson: - Jeg kan ikke juge på meg kvinnfolk
Tidligere Frp-statsråd Robert Eriksson svarer på beskyldningene om at han innledet et forhold til sin politiske rådgiver da han satt som statsråd. Eriksson er aktuell med boka "Bare gjør det".
01:58
Publisert:

Anbefalt av DNtv:

Brooklyns velgere skryter av Hillary etter nattens duell
DN fulgte den første presidentkandidatduellen fra The Bell House i Brooklyn.
02:41
Publisert:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert: