De er bekymret for at butikkene skal gå tomme for norsk laks.

– Først og fremst kommer jeg til å savne norsk fisk og finske meieriprodukter. Finske produkter er så rene, sier Ljudmila Vasenko.

Hun er blant kundene som lørdag skyndet seg til varehuset Lend for å kjøpe norsk laks. Forbudet mot kjøttimport mener hun imidlertid ikke er et stort problem.

– Russisk kjøtt er renere enn europeisk. Her bruker man mindre kjemikalier, sier hun.

Torsdag innførte Russland totalforbud mot import av en rekke matvarer fra EU. Beslutningen var et svar på at EU-landene, USA og flere andre har kommet med sanksjoner mot Russland på grunn av krisen i Ukraina.

Russiske myndigheter sier de skal forhindre at matvareprisene stiger som følge av importforbudet, og jordbruksdepartementet har oppfordret importører til å ikke manipulere råvareprisene. (©NTB)

Les også: Dyrehagedyr rammet av sanksjonene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.