Konsumpriser (KPI) i Storbritannia falt med 0,3 prosent i juli, opplyser Bloomberg News tirsdag. På årsbasis steg prisene med 1,6 prosent.

Tallet er noe svakere enn det markedsaktørene ventet. På forhånd trodde de at prisene skulle falle med 0,2 prosent på månedsbasis og stige 1,8 prosent på årsbasis, skriver Bloomberg News.

Sterk vekst i juni

Etter at prisene steg overraskende mye i juni, var nedgangen i juli riktignok ventet, påpeker analytikerne i Handelsbanken Capital Markets.

I juni steg 0,2 prosent, noe som ga en årsvekst på hele 1,9 prosent.

- Prisoppgangen i juni skyldtes i stor grad at sommersalget startet senere enn det vanligvis pleier i år, noe som reflekteres i at det særlig var sterk prisvekst på klær og husholdningsvarer som trakk årsveksten opp i juni, skriver analytikerne i sin morgenrapport tirsdag.

- I juli forventes det at prisveksten i disse varesegmentene var tilbake på mer normale rater, om noe er risikoen litt på nedsiden, dersom prisene ble målt da det fortsatt var salg. Samtidig ventes det at prisutviklingen på matvarer har vært negativ igjen i juli, skriver de.

Nærmere renteøkning

Storbritannias sentralbank Bank of England besluttet tidligere i måneden å holde styringsrenten uendret på 0,5 prosent.

Tiltakende inflasjon- og lønnspress vil få sentralbanken til å til å stadig nærme seg en renteøkning, mener analytikerne i Nordea Markets.

- Men vi tror fortsatt at første renteøkning kommer i andre kvartal 2015, skriver de i sin morgenrapport tirsdag.

Analytikerne i Handelsbanken Capital Markets understreker at «fortsatt lav importert inflasjon, og ikke minst svak lønnsvekst, vil bidra til fortsatt svak prisvekst gjennom hele 2014 og inn i 2015».

Les også:
Han er uønsket i nabolandene
Avslutt jobbintervjuet slik - og få jobben
Æren for trærne (Kjetil B. Alstadheim)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.