Jobbintervjuet er den store muligheten din til å skinne. Til å vise hvorfor akkurat du passer til den utlyste stillingen.

De fleste intervjuere vil avslutte intervjuet med å spørre deg om du har noen spørsmål. Dette gir deg en stor mulighet til virkelig å markere deg, skriver Daily Muse. I stedet for å spørre det typiske: "Hvordan er en vanlig arbeidsdag her?", kan du være tøff nok til å prøve deg på disse spørsmålene:

1) Har jeg fått jobben?

Høres det litt frekt ut? Neida, sier Barbara Corcoran i boken "Reply All and Other Ways to Tank Your Career". Hun har tro på å være aggressiv, men likevel høflig, i intervjuet.

- Da får jeg mer respekt for kandidatene. Det kan være signalet som sier om du er den rette for jobben. Du gjør i alle fall et inntrykk på intervjueren, sier hun.

2) Er det noe vi har diskutert i dag som får deg til å føle at jeg ikke er den rette for jobben?

Det krever litt mot å stille dette spørsmålet, og det passer ikke i alle anledninger. Men føler du deg trygg på intervjueren, kan det slå heldig ut. Intervjueren kan svare at du er "kvalifisert så det holder" - og det er jo helt topp. Hvis han i stedet sier at han er litt usikker på om du har nok ledererfaring, har du muligheten til å komme med en liten forsvarstale helt på tampen av intervjuet. Et slikt spørsmål viser uansett intervjueren at du er åpen for feedback og kan ta kritikk.


3) Hva kan jeg gjøre for å overbevise deg om at jeg er den rette for jobben?

Enten kan intervjueren ta opp et konkret prosjekt som han vil vite hvordan du håndterer. Du kan også få en hjemmeoppgave du må løse. Nå har du sjansen til å ta initiativ og komme med forslag til hvordan du vil håndtere arbeidsoppgavene som følger med jobben.

Alle disse tre spørsmålene krever mot - masse mot. Og det er ikke alltid de passer inn i intervjusituasjonen. Men har du nok selvtillit og føler at intervjueren er klar for at du stiller disse spørsmålene, kan det være at dette er det lille ekstra som gjør at akkurat du haler jobben i land.

Les også: 6 gode grunner til å avslå en jobbsøknad

Slik finner nettkjempen drømmekandidatene

Slik kapret Thea Marie (25) «drømmejobben»  

 

 

 

 

 

  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.