De amerikanske børsene steg tirsdag blant annet etter en sterk kvartalsrapport fra Apple, mens andre selskaper har skuffet med sine rapporter.

Apple-omsetningen endte på 42,1 milliarder dollar i kvartalet. Dette er nesten fem milliarder dollar mer enn i fjor. Apple satt en ny rekord med et kvartalsresultat på 8,5 milliarder dollar etter skatt. Driftsmarginen forbedret seg fra 37,5 til 38,5 prosent.

- Etterspørselen etter Iphone har vært svimlende, sa konsernsjef Tim Cook under resultatfremleggelsen etter at USA-børsene stengte igår.

Apple venter rekordsalg i fjerde kvartal, og steg 2,72 prosent tirsdag.

Apples toppsjef: Svimlende Iphone-etterspørsel  

Dow Jones er opp 1,31 prosent, Nasdaq er opp 2,40 prosent og S&P 500 er opp 1,96 prosent.

Rentene i periferilandene i eurosonen falt tirsdag, blant etter rykter om at Den europeiske sentralbanken kan begynne å kjøpe selskapsobligasjoner i sekundærmarkedet neste år.

Ifølge Reuters vurderer Den europeiske sentralbanken (ESB) å starte kjøp av selskapsobligasjoner i sekundærmarkedet neste år for å få i gang farten i økonomien.

- Vi hører jo at ESB kjøper obligasjoner. Markedet er som en sukkeravhengig. Gratis penger er som søt nektar. Markedet ser etter enhver form for likviditet fra en sentralbank, enten det er Europa eller Kina, sier hedgefondrådgiver Benjamin Dunn til Bloomberg.

Les saken: USAs boligmarked overrasker

- Nå kan vi endelig fokusere på resultatene i USA. Tallene fra Apple var fantastiske, så det bør hjelpe markedene. Så langt ser resultatene «ok» ut, sier forvalter Kully Samra i Charles Schwab Corp til Bloomberg News.

Før børsåpning i USA rapporterte Coca-Cola Company et justert resultat per aksje på 0,53 dollar i tredje kvartal 2014. Det var på forhånd ventet et resultat på 0,53 dollar per aksje, ifølge en sammenstilling foretatt av Thomson Financial.

Coca-Cola Company er imidlertid ned 6 prosent etter at selskapet opplyste om at de ikke vil klare å nå lønnsomhetsmålene for 2014.

Tall fra det amerikanske bruktboligmarkedet var også mer positive enn ventet.

De amerikanske nøkkelindeksene ved stengetid:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.