Etter fire traurige uker, slo børsene i USA til med årets beste uke.

- Det handler i stor grad om bedre-enn-forventet inntjening i dag, Procter & Gamble og Microsoft betrygget investorene. Og fallende bensinpriser betyr forbrukeren har mer penger å bruke, så innenlands kommer konsumet trolig til å stige, sier investeringsstrateg Kate Warne i investeringselskapet Edward Jones til CNBC.

Grunnet den fallende prisen på råolje selger nesten halvparten av amerikanske bensinstasjoner bensin for under tre dollar per gallon, mens landsgjennomsnittet ligger på, 3,07 dollar per gallon. Dette er det laveste gjennomsnittet siden januar 2011, ifølge The American Automobile Association.

Programvareselskapet Microsoft knallet til i regnskapsmessige første kvartal 2015.

Selskapet oppnådde et justert resultat på 0,65 dollar per aksje, mot et resultat på 0,62 dollar per aksje samme kvartal året før, ifølge en melding torsdag kveld.

På forhånd var det ventet et resultat per aksje for videreført virksomhet på 0,49 dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Financial.

Knalltall sender Microsoft rakt opp

Mirosoft-aksjen steg 2,47 prosent.

Førs børsen åpnet var det blant annet ventet fokus på Amazon og Ford, etter fremlegging av kvartalstall. Samtidig får frykten for ebola oppmerksomhet etter at en lege fra New York testet positivt på sykdommen etter å ha kommet hjem fra Vest-Afrika.

- Til tross for det første bekreftede tilfellet av Ebola i New York kan et sterkt investorsentiment sende aksjene mot all time high-nivåer, sier Josh Brown i Ritholtz Wealth Management til CNBC.

Han forventer riktig ikke en nye rekorder med det første.

- Jeg tror det er mer enn sannsynlig at vi har sett toppen for i år. Jeg skulle gjerne tatt feil, jeg er jo forvalter, sier Brown, som synes for mange ledende aksjer har brutt sammen, og viser til skuffelsen fra Amazon.

Amazon endte ned 8,34 prosent.

- Dette er ikke omgivelser hvor du føler A, at du gjør et kupp, B, at du har ting på din side, sier Brown til CNBC.

- Til tross for bedringen i USAs økonomi, er ikke utsiktene så sterke. Frykten for ebola bidrar til usikkerhet rundt veksten fremover, noe som styrker etterspørselen etter trygge finansielle havner som amerikanske statsobligasjoner, sier rentestrateg Alessandro Giansanti i ING Group til Bloomberg News.

Sodastream skal teste ut et samarbeid med Pepsi. Nyheten sendte aksjen opp 15,38 prosent.

Derfor bobler denne aksjen over

Ford rapporterte fredag et kvartalsresultat med lavere inntjening, men likevel bedre enn ventet. Ford-aksjen falt 4,31 prosent.

Salget av nye eneboliger i USA var opp 0,2 prosent i september på månedsbasis til en sesongjustert årstakt på 467.000 enheter.

På forhånd ventet at salget ville falle med 6,8 prosent til en årstakt på 470.000 solgte enheter, ifølge Bloomberg News.

Salget av USA-boliger overrasker

Slik endte de amerikanske nøkkelindeksene fredag:

 

Kraftig boligskrell i Kina

Knalltall sender Microsoft rakt opp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.