EUs utenriksministere skal mandag diskutere sanksjoner mot Russland, Ukrainas reformer og dialogen med Russland.

Det sa EUs utenrikssjef Federica Mogherini til journalister i forbindelse med utenriksministernes møte mandag, ifølge Nyhetsbyråen Direkt.

Sanksjoner utenriksministerne kan beslutte er svartelisting av flere russere og pro-russiske ukrainere, det vil si å gi dem innreiseforbud og fryse deres tilganger.

Ytterligere økonomiske sanksjoner må avgjøres av EUs høyeste ledelse. Det neste ordinære toppmøtet er 18.-19. desember.

- Sanksjoner kan være ett instrument. Men vi må også konsentrere oss om de to andre delene av vår strategi. Den beste måten å gå frem er å støtte Ukrainas reformer. Vi må også diskutere hvordan vi kan arbeide med Russland, sier Mogherini.

Utenriksministermøtet må også reagere på de «såkalte valgene» i de pro-russiske delen av øst-Ukraina, forklarte Mogherini.

Tsjekkias utenriksminister Lubomir Zaoralek uttalte, ifølge Nyhetsbyråen Direkt, at han var beredt på å støtte sanksjoner mot fysiske personer og sier videre at han tror at spørsmålet om ytterligere økonomiske sanksjoner vil løses de kommende månedene.

Les også:

Putin dro tidlig hjem

Russland starter nyhetsbyrå mot «vestlig propaganda»

Russland sender ny hjelpekolonne til Ukraina

Soros: - Russland truer Europas eksistens

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.