Amerikanske dataeksperter har tidligere uttalt at landet i en periode mistet tilgangen til internett, og at dette kunne skyldes tekniske problemer eller et dataangrep.

Nordkoreanske myndigheter mener nå å ha funnet svaret på hva som skjedde.

– USA, med sin store fysiske størrelse, og uten å bry seg om at det er skammelig å leke gjemsel slik snørrunger gjør, har begynt å forstyrre internettoperasjonene til de viktigste mediene i vår republikk, heter det i en uttalelse fra Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon.

Kommisjonen mener president Barack Obama i stedet bør konsentrere seg om å rydde opp etter USAs «onde handlinger».

Obama mener Nord-Korea sto bak hackerangrepet mot Sony Pictures i november, og han har lovet å svare på angrepet. Amerikanske tjenestemenn har imidlertid avvist at det er USA som har forstyrret internettilgangen i Nord-Korea.

Vanlige innbyggere i landet har uansett ikke merket stort til problemene, siden de ikke har nettforbindelse utgangspunktet. Det antas at kun et lite antall personer i Nord-Koreas ledelse har tilgang til internett.

Les også:
Dette koster én euro og én dollar i 2015
Avlyser rubelkrisen
Slik oppsummerer Siv Jensen året som gikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.