På en pressekonferanse i Paris ba generalsekretæren dessuten om full tilgang for observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i de krigsrammede områdene øst i Ukraina.

President François Hollande gjentok på den samme pressekonferansen kravet om at fredsplanen og våpenhvilen må iverksettes helt og holdent.

– Minsk-avtalen er den eneste måten å gjenopprette fred. Frankrikes holdning er at Minsk-avtalen må bli iverksatt fullt ut, med øyeblikkelig virkning, og at ingen avvik må tolereres. Våpenhvilen og tilbaketrekking av tunge våpen må respekteres, sa Hollande.

Stoltenberg var mandag i Paris for å ha samtaler med både Hollande, statsminister Manuel Valls, utenriksminister Laurent Fabius og forsvarsminister Yves Le Drian.

Minsk-avtalen ble signert i den hviterussiske hovedstaden 12. februar. Våpenhvilen trådte i kraft tre dager senere, men ble brutt de følgende dagene. I forrige uke kom det imidlertid melding om at situasjonen ved fronten var langt roligere enn tidligere.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.