Arbeidsmarkedsrapporten fra det amerikanske arbeidsdepartementet fredag, som etter planen offentliggjøres klokken 14:30, kan bli utsatt på grunn av dårlig vær. Rapporten ventes å vise at sysselsettingen utenfor jordbrukssektoren (nonfarm payrolls) steg med 235.000 i februar.

Det viser medianen av 96 estimater innhentet av Bloomberg News.

Arbeidsmarkedsrapporten kan bli forsinket fordi flere føderale kontorer i Washington kan åpne inntil to timer senere fredag på grunn av dårlig vær, ifølge en melding på the Office for Personal Management sine nettsider.

Sysselsettingsestimatene varierer mellom en oppgang på 150.000 og 370.000. Snittestimatet er 235.000, likt som median-estimatet. Forrige måned steg sysselsettingen utenfor jordbrukssektoren med 257.000.

Ifølge estimatene fra Bloomberg News ventes sysselsettingsveksten i privat sektor å være 225.000 i februar, mot en vekst på 267.000 i januar.

ADP Employer Service-rapporten onsdag viste en sysselsettingsvekst på 212.000 i privat sektor i februar, mot en ventet oppgang på 219.000, ifølge Bloomberg News-estimater.

Det er ventet at lønnsveksten også vil få oppmerksomhet fredag, og flere medlemmer av Federal Reserve rentekomité fokuserer på dette.

«For noen FOMC-medlemmer er dette et viktig signal for en renteøkning, men vi venter at de viktigste medlemmene av komitéen vil være mindre fokusert på lønnsinflasjon når de bestemmer det riktige tidspunktet for en renteøkning», skriver Danske Bank Markets.

Les også:

Knallsterk dollar før jobbtall

Her er Finn-toppenes superhemmelige baby

Norwegian hadde allerede registrert dansk datterselskap  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.