Charles Munger (91) er blitt milliardær ved å hjelpe investorguru Warren Buffett med å bygge opp Berkshire Hathaway. Han møtte Buffett som 31-åring og ble overbevist om å satse på investorbransjen.

Nå spår han at det vil bli vanskeligere for folk flest å opprettholde levestandarden de neste tiårene, skriver Bloomberg News.

- Vi bør forberede oss på å måtte tilpasse oss en tøffere verden, sa Munger på medieselskapet Daily Journals generalforsamling som svar på et spørsmål om økningen i den amerikanske sentralbanken Federal Reserves balanse siden 2008.

Og han fortsatte:

- Du kan regne med at pengenes kjøpekraft vil falle over tid, og du kan regne med at du vil ha flere problemer de neste 50 årene enn de forrige.

Slagkraftig

Munger, med en personlig formue på 1,28 milliarder dollar, sier aksjeinvestorer har fått en utrolig god avkastning justert for inflasjon de siste fem tiårene.

- En på min alder har opplevd den beste og letteste perioden som noensinne er sett i verdenshistorien - den laveste dødeligheten, den høyeste produksjonen og den største økningen i menneskets levealder. Hvis du ikke er fornøyd med hvordan du har hatt det de siste 50 årene så har du en uheldig feilvurdering av livet.

Munger er kjent for å komme med slagkraftige uttalelser. Business Insider samlet ifjor 29 av de beste.

Et par smakebiter:

- Folk som stiger høyt nok i gradene i forretningslivet har en moralsk plikt til å bli underbetalt

Om robothandel med derivater og aksjer: - Det er som å slakte uskyldige. Det får folkene som styrer Las Vegas til å se ut som gode mennesker   (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også:  - Den dagen tidevannet snur, kan det bli kø ved utgangen

 
- De gode tidene er over
 

- Vi endte opp med Adolf Hitler   (2010)