John Kerry sier at «problematiske temaer» gjenstår å løse for at diplomater skal kunne møte tidsfristen ved midnatt tirsdag for oppnåelse av en rammeavtale om Irans atomprogram, ifølge Bloomberg News mandag kveld.

- Vi arbeider inntil sent i natt, og opplagt inn i morgendagen, sa Kerry til CNN under en pause i forhandlingene i Lausanne i Sveits mandag kveld: -Det er litt lysere her i dag.

Arbeidet for å få avsluttet en 12-årig stillingskrig med Iran går inn i avslutningsdagen med forhandlere som fortsatt er splittet i synet på tempoet i nedtrappingen av sanksjonene mot Iran, og i hvilke begrensninger som skal pålegges atomprogrammet for at landet ikke skal kunne produsere atomvåpen.

Håper på løsning tirsdag

- Hvis en rammeavtale ikke oppnås tirsdag, må vi vurdere veien fremover, sa Marie Harf, talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, mandag.

Hun sa at det ikke er oppnådd noen avgjørelse om behandlingen av mye av Irans anrikede uran, et nøkkelelement i arbeidet for å sikre at atomprogrammet blir fredelig.

Tirsdag kom det frem at Russlands utenriksminister Sergei Lavrov returnerer til Sveits for å ta del i den siste dagen av forhandlinger med Iran,opplyser et russisk delegasjonsmedlem til Bloomberg News tirsdag.

Det russiske utenriksdepartementet har tidligere sagt at Lavrov vil komme tilbake til Iran hvis det er en realistisk sjanse for en avtale mellom Iran og de seks motpartene, som er USA, Russland, Kina, Frankrike, Storbritannia og Tyskland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Norge vil delta i den asiatiske investeringsbanken

USA kan bli eneste stormakt som står utenfor

Analytikere: Oljeprisen skal videre ned