I snart en uke har den saudiledede koalisjonen bombet Iran-støttede Houthi-krigere i Jemen. Nå er det på tide at Saudi-Arabia og andre arabiske land sender inn bakkestyrker, sier Yasseen i et intervju med TV-kanalen Al Arabiya.

– Vi ber om bakkestyrker, og så snart som mulig. Det er nødvendig for å redde infrastrukturen og jemenittene som er under beleiring i mange av byene våre, sier han.

Kraftige bombeangrep

Natt til tirsdag gjennomførte koalisjonens fly angrep mot en rekke mål over hele landet, deriblant i Houthi-militsens nordlige bastion Saada, hovedstaden Sana og den sentrale Ibb-provinsen. Angrepene beskrives som de kraftigste siden offensiven startet i forrige uke.

Himmelen lyste opp da flyene traff et rakettlager i fjellene over hovedstaden.

– Sana har gjennomgått et døgn med terror. Bombing har pågått siden morgentimene mandag til i dag tidlig, sa Assem al-Sabri, en 28-årig innbygger, til nyhetsbyrået AFP.

– Vi kunne ikke sove på grunn av alle eksplosjonene, la han til.

I Ibb-provinsen ble minst 20 opprørere drept da krigsflyene bombet et av militsens kontrollpunkter. I tillegg ble 15 sivile drept og titalls såret da flyene med en feiltakelse traff boliger i nærheten, ifølge en representant for lokale myndigheter.

Nektet Røde Kors-fly å lande

Ifølge Røde Kors nekter den saudiledede koalisjonen å la et fly med nødhjelp lande i hovedstaden.

– Det er avgjørende at vi får levert medisiner og nødvendig utstyr for å behandle sårede etter en uke med dødelige kamper og luftangrep. Vi ber om at alle hindringer fjernes, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Luftangrepene som startet torsdag i forrige uke, er ment å stoppe Houthi-militsens framrykning i Jemen, og skal presse dem og tidligere president Ali Abdullah Saleh til forhandlingsbordet.

Houthi-styrkene har nærmet seg de sørlige byen Aden, den siste storbyen som fortsatt er under kontroll av president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Natt til tirsdag utspilte det seg harde kamper i og rundt byen, og minst 26 personer ble drept, ifølge helsedepartementet.

– Stopper ikke

Den saudiledede offensiven mot Houthi-militsen fortsetter til Jemen er stabilisert, uttalte Saudi-Arabias utenriksminister Saud al-Faisal tirsdag.

– Det er ikke vi som ber om krig. Men dersom noen slår på krigstromma, er vi klare for det, sa han til det saudiarabiske Shura-rådet, ifølge rådets Twitter-konto.

– Operasjonen vil fortsette å forsvare det legitime styret i Jemen helt til målene er nådd, og landet igjen er sikkert, stabilt og forent, la han til.

Iran, som beskyldes for å støtte Houthi-militsen, blant annet med militære rådgivere, ber partene i konflikten om å sette seg ved forhandlingsbordet.

– Iran og Saudi-Arabia kan samarbeide for å få slutt på krisen i Jemen, sier den iranske viseutenriksministeren Hossein Amir Abdollahian.

Han sier landet har prøvd å komme i kontakt med sin rival i regionen, og at de har et forslag til hvordan krigen kan løses.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Boligene selges raskere enn på lenge

- De fra sør kaller det «villsnø»

Stadig flere innvandrere er sosialklienter