God morgen! Dette er DNs daglige morgenbrev fra Amerika med aktuelle markedsoppdateringer, nyttige analyser og lenker til interessante artikler for den som vil lese mer. Innspill eller kommentarer? Send epost til mb@dn.no

Over 50 millioner turister besøker årlig New York. Nå får de enda en grunn til å komme.

Fra juli vil Jetblu som første ordinære flyselskap tilby direkterute fra verdensmetropolen til øyparadiset.

Dermed kan man shoppe i SoHo før lunsj og likevel rekke middag i Havana. Beregnet flytid fra JFK-flyplassen er 3,5 timer.

Den nye ruten, som ble annonsert av delstatsguvernør Andrew Cuomo tirsdag, viser hvor raskt amerikansk næringsliv snur seg rundt etter at president Obama opphevet sanksjonene mot Cuba i januar.

Cuomo ledet en handelsdelegasjon til øystaten for noen uker siden. 3. juli skal det første flyet til Havana ta av fra New York.

-Guvernørens handelsdelegasjon bidrar til å posisjonere Jetblue som det ledende flyselskapet på strekningen til Cuba, sier konsernsjef Robin Hayes i en pressemelding.

Ruten, med avgang hver fredag, er ikke beregnet på bare turister. New York-området har USAs nest største kubanskamerikanske befolkning etter Florida. Flyvningene vil skje i samarbeid med Cuba Travel Services.         

Det er ventet at turismen til den karibiske øya vil øke kraftig etter at USA opphevet de nesten 50 år gamle reiserestriksjonene i vinter.

Foruten Jetblue har United Airlines tidligere varslet at det vil søke om tillatelse til å fly fra Newark ved New York og Houston i Texas.

Men selv om mange amerikanere står i kø for å reise, vil Cubas få og gamle hoteller bremse turiststrømmen.

Andre nyheter

Nytt budsjett: Senatet vedtok i natt et nytt budsjett som gir mer til forsvar og mindre til velferd. Detaljene vil bli banket ut de neste ukene.

Yellen i ilden: En serie svake makrotall den siste tiden, senest utenriksregnskapet igår, kan gjøre det vanskelig for sentralbanken å starte rentehevingen som planlagt. I dag kan Fed-sjef Janet Yellen gi nye signaler når hun taler i Washington i 15-tiden.

Sell in May and stay: Aksjeanalysesjef Jonathan Glionna i Barclays fraråder kundene sine å følge det gamle rådet om å selge seg ut av markedet før sommeren. Tre grunner: Selv om historisk avkastning er lavere fra mai til september, er den fortsatt positiv. Rådet er mest lønnsomt når avkastningen var negativ i vintermånedene. I år var de positive. Og til slutt - perioder med dårlig  avkastningen om sommeren har pleid å sammenfalle med betydelig svakere makrotall fra og med mai. Det tror ikke Glionna vil skje i år, ifølge en oppdatering.

Hva ville Warren valgt: Hva ville Warren Buffett kjøpt hvis han var ung i dag? Mark Hulbert mener disse 12 aksjene er gode kandidater.

Halv mrd. til Huckabee: Mike Huckabee, den siste håpefulle presidentkandidaten på republikansk side, tror han vil greie å reise nærmere en halv milliard kroner til å drive valgkamp, ifølge CNN. Den tidligere guvernøren i Arkansas vant primærvalget i Iowa i 2008.

Dette skjer i dag: Feds Yellen og IMFs Lagarde taler i DC klokken 15.15. Kvartalstall fra Tesla, Anheuser-Busch InBev og Transocean. 

Terminmarkedet klokken to: Flatt på S&P500; olje opp 1,6 prosent; en euro koster 1,1182 dollar; renten på tiårige statsobligasjoner opp fire punkter til 2,19 prosent.

... og helt til slutt: Her er 38 sportsbilder som kan ta pusten fra de fleste.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: USA i dag: Carlsen knuste finanskanonene

 

- Det å spare i bolig er bortkastet, det er egentlig en systemfeil