Møtet med Juncker markerte innledningen til en diplomatisk offensiv for å presse fram reformer i EU før en folkeavstemning om fortsatt medlemskap i EU som Cameron har lovet.

– Statsministeren understreket at det britiske folk ikke er fornøyd med tingenes tilstand og mener at EU må endre seg for bedre å tilfredsstille deres ønsker, sa en talskvinne for Cameron etter middagen på Camerons landsted Chequers.

Cameron har lovet at han vil reforhandle Storbritannias forbindelser til EU før folkeavstemningen som skal holdes innen utgangen av 2017.

Selv om forholdet mellom Juncker og Cameron tidligere var dårlig, og Cameron var motstander av at Juncker skulle bli EU-president, lovte den tidligere statsministeren i Luxembourg at han vil forsøke å få til en god avtale for britene.

Cameron krever endringer i områder som innvandring, innvandreres tilgang på velferdstjenester og myndighet til å motsette seg videre britisk integrering i EU.

Torsdag og fredag fortsetter Cameron offensiven under en rundtur til en rekke europeiske hovedsteder, med start torsdag i København. Han tar sikte på å møte alle EUs øvrige 27 ledere før et toppmøte mot slutten av måneden.

Les også:
- Kronen er for svak mot alle valutaer
Kuttet lønnen 15 prosent
- Ryanair? Nei, takk! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.