I den mexicanske byen Ciudad Acuña på grensa til Texas mistet 13 mennesker livet og 229 ble skadd da en tornado tidlig om morgenen ødela rundt 750 bygninger og vippet biler og store trailere over på taket.

Tornadoen ødela betongbygninger, rev ned vegger og tak og knuste biler. Hjelpemannskaper lette mandag fortsatt etter overlevende i de sammenraste ruinene.

Tornadoen varte bare i noen få sekunder, og de fleste av dem som er funnet omkommet, befant seg utendørs da uværet rammet, ifølge ordføreren.

– Vi er ikke vant til slike ødeleggelser. Vi har aldri før i byens 110 år lange historie registrert tornadoer her, sier ordfører Evaristo Lenin Pérez, og en talsmann for Mexicos meteorologiske institutt sier den var den sterkeste i Mexico på 15 år.

Både i det nordlige Mexico og i de amerikanske delstatene Texas og Oklahoma brakte stormen med seg kraftig nedbør som resulterte i flom og oversvømmelser.

I byen San Marcos i Texas fikk befolkningen ordre om å evakuere da flomvannet steg rundt dem. Biler og lastebiler sto under vann, og folk fløt nedover gater som var forvandlet til elver, i oppblåsbare båter. Minst 400 hus i området var ødelagt.

Tre mennesker har mistet livet i de to delstatene, mens redningsmannskapene fortsatt lette etter tolv mennesker som var savnet i Texas.

Les også:
- Kronen er for svak mot alle valutaer
Kuttet lønnen 15 prosent
- Ryanair? Nei, takk! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.