Tysklands forbundskansler Angela Merkel holdt et krisemøte med toppene blant Hellas' långivere, hvor Hellas' manglende evne til å betale ble diskutert.

Det melder Financial Times mandag kveld.

Hellas har et lån på 300 millioner euro hos IMF som forfaller fredag denne uken.

Frankrikes president Francois Hollande, sentralbanksjef i Den europeiske sentralbanken Mario Draghi, IMF-sjef Christine Lagarde og kommisjonspresident Jean-Claude Juncker var alle til stede under møtet, ifølge avisen.

Ifølge en kilde fokuserte på et dokument med tekniske spesifikasjoner, levert av kommisjonen, med det formål å finne en løsning som passer for alle långiverne. Et slikt kompromiss skulle så bli videreformidlet til den greske regjerningen for synspunkter.

Ifølge kilden ble det ikke gjort noen nye innrømmelser overfor Hellas som følge av møtet.

EU-kommissæren for økonomi, Pierre Moscovici, sier derimot tirsdag at det er betydelig fremgang i samtalene om Hellas.

Det melder den franske avisen Libération, som siterer nyhetsbyrået AFP.

Moscovici, som var fransk finansminister frem til i fjor, understreker imidlertid at det fortsatt er en vei å gå før man har en endelig løsning på plass.

 

Les også: Frykter en «perfekt storm»

Espresso House selges - nye eiere vil danke ut Starbucks

Svenskene stanser hurtigtog mellom Stockholm og Oslo

Stabile oljepriser før OPEC-møte(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.