Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, med Janet Yellen i spissen, utviste bekymring for gjeldssituasjonen i Hellas forrige måned.

Det fremkommer av referatet fra Fed-møtet som ble avholdt 16.-17.juni, skriver USA Today.

Under møtet skal flere av deltakerne ha utvist bekymring over mulige konsekvenser som den greske gjeldssituasjonen kan komme til å påføre amerikansk økonomi.

«Mange uttrykker bekymring over hva en mislykket avtale mellom Hellas og kreditorene kan få av følger i finansmarkedene i eurosonen, med smitteeffekt til USA», heter det i skrivet fra Fed.

Lar renten være

Referatet inneholder heller lite informasjon om hva sentralbanken kan komme til å gjøre med styringsrenten fremover, men deltakerne skal ha vært enige om at det er nødvendig med ytterligere forbedring i økonomien og arbeidsmarkedet før renten kan heves.

«Mange av deltakerne har understreket at de trenger mer informasjon om den økonomiske veksten før de kan avgjøre om kriteriene er tilstede for å heve renten», siterer Reuters fra referatet.

Sentralbanken understreker at dersom renten blir hevet for raskt, vil det gå utover Feds troverdighet når det gjelder å håndtere negativ inflasjon.

Hever innen nyttår

Rentene i landet er blitt holdt på et nivå nær null siden desember 2008. I de offentlige fremtidsutsiktene fra Fed som ble presentert forrige måned, signaliserer banken renteheving innen nyttår.

15 av 17 medlemmer oppga at de forventer å starte og øke de kortsiktige rentene før utgangen av 2015.

Forrige gang rentekomitémedlemmene oppga sine anslag hellet de mot to rentehevinger innen årets utgang.

 

Les også: - Hellas har endret tonen

- Rett og slett mer bolig for pengene

Historisk lav strømpris natt til torsdag

 

Se også:

Master i finans og mester i Youtube:

Master i finans og mester i Youtube
Sara (28) er den første i landet som har rundet én million abonnenter på Youtube.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.