Den greske statsministeren Alexis Tsipras leverte ikke et nytt forslag til kreditorene under tirsdagens toppmøte, slik han var enig med Tysklands statsminister Angela Merkel om å gjøre.

Istedet ba han om en midlertidig avtale for juli, slik at de langsiktige forhandlingene kunne pågå uten det enorme tidspresset. Merkel avviste imidlertid at det er snakk om uker før en avtale vil være på plass.

- Det er snakk om dager, mente hun.

Nå har imidlertid Hellas endret tonen i forhandlingene, ifølge Spanias statsminister Mariano Rajoy.

– Jeg er positiv til at Hellas ønsker å innføre reformer for å få til ny avtale om gjeldslette, sa Rajoy under en pressekonferanse i Madrid onsdag.

Samme dag ba Aten om en ny redningspakke fra eurosonens krisefond ESM. Den greske forespørselen var et krav fra eurosonens ledere under krisemøte i Brussel tirsdag.

For å oppnå ny støtte må Aten levere en fullstendig reformplan til eurosonen innen torsdag, i forkant av EU-toppmøtet førstkommende søndag. Toppmøtet er siste frist for å redde Hellas fra konkurs og for å hindre at landet går ut eurosonen.

Også den franske statsministeren Manuel Valls mener at det greske forslaget er et skritt i riktig retning.

– Denne forespørselen er balansert og positiv. Hellas viser stor vilje til å bevege seg fremover, sa Valls til AFP onsdag.

Forslaget omhandler spesielt skatt og pensjonsreformer, ifølge nyhetsbyrået AFP.

 

Les også: Kina-forvalter: - Utviklingen har vært mer brutal enn jeg kan tenke meg

Handelsstopp på New York-børsen

Økonom om kronesvekkelsen: - Absolutt overraskende

 

Se også:

Master i finans, og master i Youtube:

Master i finans og mester i Youtube
Sara (28) er den første i landet som har rundet én million abonnenter på Youtube.
02:08
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.