Samtlige 150 personer ombord mistet livet da et passasjerfly fra Germanwings styrtet i Alpene i mars. Man antar at flyet styrtet fordi piloten krasjet det med vilje i fjellveggen. Det kom senere frem at piloten hadde slitt med selvmordstanker.

Nå må Lufthansa, som eier Germanwings, tåle kraftig kritikk fra famiiliene til flere av de 72 tyskerne som omkom i styrten, skriver CNN Money.

I et åpent brev til Lufthansa-sjefen Carsten Spohr hudflettes selskapets tilbud om erstatning til de etterlatte.

«Å fastsette verdien av hvert av våre barns liv og vår smerte til 45.000 euro, utgjør den dypeste fornærmelse mot oss, og fremfor alt våre barn. Det er samme beløp som Lufthansa betaler deg personlig hver uke. Hver uke!», skrev familiene i et åpent brev til Spohr i juli, ifølge CNN Money.

Lufthansa-sjef Carsten Spohr tjener rundt 2,74 millioner euro i året - eller 52.0000 euro i uken.

Amerikanske etterlatte kan få mye mer
Det faller også mange av de etterlatte tungt for brystet at Lufthansa ser ut til å tilby helt andre summer til amerikanske etterlatte - med henvisning til forskjellig lovgivning i de forskjellige landene.

Ifølge advokaten Elmar Giemulla, som representerer de tyske familiene som står bak brevet, er amerikanske etterlatte i gjennomsnitt tilbudt en erstatning på 6,5 millioner dollar for hver omkommet.

Ifølge Giemulla krever hennes klienter minimum 650.000 euro i erstatning per omkommet.

Minimumserstatningen på 45.000 euro som selskapet har tilbudt tyske etterlatte, kommer i tillegg til 50.000 euro som alle fikk utbetalt umiddelbart.

Les også på DN.no i dag:

Advarer eldre mot bolig-overraskelse

Mener denne bransjen blir større enn olje innen to år

Treningssenter slutter med populær styrketrening etter at flere trente seg syke

Se DNtv: 30 kvm uten bad. Gjett prisen!

30 kvm uten bad. Gjett prisen!
Bad på deling med flere andre beboere la ingen demper på interessen da 30 kvadratmeter på Bislett ble solgt.
01:44
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.