Hundrevis av sivile er blitt drept i den USA-ledede koalisjonens luftangrep mot ekstremistgruppen IS, ifølge en forskergruppe.

Ifølge gruppen Airwars er mellom 459 og 591 sivile og 48 til 80 allierte stridende drept i 57 hendelser i løpet av det siste året.

Koalisjonen startet sine angrep etter IS' massakre på medlemmer av yazidi-minoriteten i Sinjar-området i Irak i fjor. Landene har selv åpnet etterforskning av ti hendelser, og har innrømmet å ha forårsaket to sivile dødsfall. Så langt er det gjennomført 5.800 luftangrep, og 18.000 bomber og raketter er avfyrt.

– Den offentlige versjonen tyder på en kraftig underrapportering av sivile dødsfall fra koalisjonens side, heter det i en uttalelse fra Airwars.

Det er svært krevende å rapportere fra krigsområdene, og hendelser blir ofte brukt i propagandaøyemed av partene, noe som gjør det vanskelig å få sikre opplysninger om sivile dødsfall.

 

Les også: - Jeg sa alvorlig farvel til familie og venner

Biblioteket så ikke for seg at det var dette som skulle vippe Jo Nesbø og Jojo Moyes ned fra toppen av utlånslisten...

Har kun timer igjen for å unngå statsbankerott

 

Se også:

Retrogolf tar av:

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.