- Dette er svært positivt fordi det gir oss adgang til viktige politiske møteplasser og bedrer norske bedrifters muligheter i sørøstasiatiske markeder, sier utenriksminister Børge Brende, som er til stede på organisasjonens utenriksmøte i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

- ASEANs politiske betydning er også økende. Sterke regionale organisasjoner er viktige for å håndtere stadig mer komplekse og grensekryssende utfordringer, som for eksempel klimautfordringer og migrasjon, fred og sikkerhet, opplyser han i en pressemelding.

ASEAN består av ti medlemsland i Sørøst-Asia med til sammen 620 millioner innbyggere. I fjor var medlemslandene sett under ett Norges fjerde største handelspartner.

Brende håper partnerskapet skal kunne bidra til å få på plass en frihandelsavtale mellom EFTA og land i ASEAN.

Norge er det første vesteuropeiske enkeltlandet som blir partner med organisasjonen. Fra tidligere er blant andre EU, USA, Russland og Kina dialogpartnere med organisasjonen.

Også USAs utenriksminister John Kerry og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov deltar på ASEAN-møtet i Malaysia, som avsluttes torsdag.

Les også på DN.no:

Analytikere: Oppmerksomheten mot amerikanske nøkkeltall øker

Dubai vil bygge enda et rekordstort innendørs alpinanlegg

Statoil vil utvikle Rosneft-samarbeid

Se DNTV:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se boligmarkedets minste leilighet

Se Oslo-markedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: