Shanghai Composite Index falt med 0,89 prosent i løpet av de første minuttene med handel mandag.

Fallet forklares ifølge Bloomberg News med signaler om at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve likevel kan komme til å sette opp renten til tross for børsuroen i Kina.

Klokken 06 norsk tid var fallet på Shanghai-børsen økt til 2,61 prosent, men fallet var mer enn halvert til 1,18 prosent en time før børsslutt. Da børsen stengte var fallet redusert ytterligere til 0,82 prosent.

Da de amerikanske børsene stengte fredag, var de fortsatt preget av frykt for økonomisk nedgang i Kina. Likevel har den amerikanske sentralbanken varslet at det kan gå mot en renteøkning i september og desember.

Nikkei 225-indeksen i Japan var klokken 06 norsk tid ned 1,85 prosent til 18.782 poeng, men hentet seg noe inn de to siste timene med handel og endte ned 1,28 prosent til 18.890 poeng.

Hang Seng-indeksen i Hongkong falt smått med 6,69 poeng, til 21.605,70 poeng mandag morgen.

 

Les også: Daytrader tjente 280 millioner på børspanikken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.