Ministre fra rundt 60 land møttes tirsdag i Paris for å finne tiltak som vil gjøre det lettere å returnere flyktninger fra Syria og Irak til nærområdene. På møtet deltok både Jordan, Libanon, Irak og Tyrkia, som har tatt imot millioner av mennesker som har flyktet fra krigen i Syria og deler av Irak.

– Det er veldig vanskelig, men hvis alle disse flyktningene kommer til Europa eller andre steder, vil Daesh ha vunnet, sa Fabius. Daesh er en arabisk betegnelse på IS.

Han sa også at målet med konferansen er at Midtøsten forblir Midtøsten, en region der det bor en rekke religiøse minoriteter, også kristne.

Ifølge franske diplomater vil det under konferansen bli gitt løfter om økonomisk hjelp for å forbedre situasjonen for flyktninger i Syrias naboland.

– Det er en humanitær krise, fastslo president François Hollande da han åpnet konferansen.

– Hvis vi ikke tilbyr mer hjelp til landene som tar imot flyktninger, hvis vi ikke gir mer støtte til familiene som er i disse flyktningleirene eller et fordrevet i nabolandene, vil det ikke bare bli tragedier, det vil bli masseutvandring, sa Hollande.

Les også på DN.no:

Ultimatum til oljeansatte: Sluttpakke eller flytte til Oslo  

Asia i dag: Kina under nytt press

Kronen styrker seg mot dollar og euro  

Se DNTV:

Dokumentar: Under samme himmel

Dokumentar: Under samme himmel
På Afrikas nordkyst sitter Harouna og drømmer om Europa. I denne danske dokumentarfilmen møter vi menneskene som er villige til å risikere alt for et liv på den andre siden av Middelhavet.
55:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.