Frankrike ber EU-landene om hjelp til bistand i militæroppdrag i utlandet i kampen mot Den islamske staten (IS) i Syria og Irak.

– Frankrike kan ikke opptre alene på denne arenaen, sa Le Drian i et møte med europeiske kolleger i Brussel tirsdag formiddag.

Han opplyser at Frankrike begjærer EU om å aktivere sikkerhetsgarantiene. Dette er et punkt som inngår i EU-avtaleverket der medlemsland kan be om hjelp når de blir angrepet.

Utenrikskomiteens leder Antti Kaikkonen i den finske nasjonalforsamlingen slår fast at landet ikke uten videre kan hjelpe Frankrike.

– Først må vi se på hva Frankrike ønsker seg av EUs medlemsland og av Finland. Etter det er det regjeringen som skal vurdere situasjonen. Jeg antar at den utenriks- og sikkerhetspolitiske komiteen er den første instansen som må se på dette, sier Kaikkonen.

Han ser for seg at en eventuell hjelp fra Finland kan dreie seg om politibistand, etterretning og humanitær hjelp.

– Finlands lovverk setter en del begrensninger for hvordan hjelpen kan se ut. Vi kan for eksempel ikke sende soldater til Frankrike, sier Kaikkonen.

Alt om terroraksjonen i Paris

Les også:

Surfer på delebølgen

- Vi jakter på nordmenn med litt «maur i blodet»

Asia i dag: Morgan Stanley anbefaler «det nye Kina»  

Se DNtv: Apparatene du med fordel kan vrake

Apparatene du med fordel kan vrake
Personlig trener Bertine Neverdal viser deg tre øvelser du heller kan gjøre for å trene hele kroppen.
03:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.