Forslaget fra Det hvite hus kommer som følge av Paris-angrepene 13. november.

President Barack Obama ber om at det umiddelbart blir satt i gang bedre innhenting av informasjon om reisende som skal til USA og som tidligere har vært i land som Syria og Irak.

– Endringene vil bedre vår evne til å avverge terrorforsøk utført av folk som reiser med pass som enten er stjålet eller kommet på avveie, sier Obamas talsmann Josh Earnest.

En annen del av forslaget innebærer at USA ønsker at en større andel av passasjersjekken blir gjort allerede før avreise til USA. Oslo lufthavn er blant stedene der en slik ordning allerede finnes, ved at biometriske opplysninger og annen informasjon om de reisende kontrolleres før ombordstigning.

Earnest forteller at målet er å få forslagene behandlet i Kongressen før jul.

USAs bekymring er at risikoen har økt for at folk med tilknytning til IS eller andre militante grupper kan komme til USA med dokumenter utstedt i de 38 landene som har visumavtale, i stedet for å reise på papirer fra for eksempel Syria.

Les også:

- Når vi lykkes, vil vi tjene store penger

Varslet styret om «ukultur» dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Slik lager du god treningsmat

 
Treningsmat: Green drink
Kokk Jonas Lundgren viser sine beste tips for sunn treningsmat. Her lager han en grønnsaksdrink.
03:16
Publisert: