Greske myndigheter sier de kan ende opp med å bruke opp mot 4,3 milliarder kroner i år for møte flyktningene fra Midtøsten. De sier også at krisen bidrar til en nedgang i turistnæringen, melder Al Jazeera.

Parallelt med at typiske turistbedrifter melder om svakere etterspørsel, rapporterer små forretninger at de har hatt en økning i salg takket være flyktningene.

Flyktninger med penger, samt politifolk og hjelpearbeidere fra fastlandet bor på hoteller som vanligvis er tomme på denne tiden av året.

EU bidrar med mesteparten av pengene Hellas bruker på å bygge og vedlikeholde flyktningleirer for de titusenvis av ankomne som har reist via Tyrkia, men erstatter ikke tapt inntekt fra turistnæringen.

Charterselskaper og cruiseskip har unngått noen av øyene som er hardest rammet av krisen.

Les også:

Venter svakeste lønnsvekst på over 80 år

- Denne situasjonen tilsier dessverre at vi får en ny «prisboost»  

Her tar delingsøkonomien helt av

Se DNtv: Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe

Verdensmester i kaffekunst Tim Wendelboe forteller hvordan du gjenkjenner en kvalitetskaffe
Kaffe er ikke bare kaffe.
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.